söndag 1 mars 2015

Chokladfondant


Chokladfondant toppad med florsocker, citronmeliss, hallon och björnbär. Denna är gjord för att inte rinna, utan endast vara riktigt kladdig i mitten. För att få chokladfondanten att rinna är det bara att minska tiden i ugnen. Se nedan. 

Ingredienser: 

4 msk socker 
2 ägg 
2 äggulor 
100 g smör 
100 g mörk choklad 
2,5 msk vetemjöl 

Gör så här: 

Mixa ihop socker, ägg och äggulor. 
Smält smöret och ha sedan i chokladen. Låt smälta till en jämn smet. 
Blanda ihop chokladsmeten och äggröran och vänd sedan ner vetemjölet. 

Ha i smeten i muffinsformar utan ränder i sidorna. Grädda i ugnen på 225 grader. 
För att fondanten ska rinna ha den inne i 5 min. För att den endast ska vara kladdig på insidan ha den inne i 7 min. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar