Ljuvligt god äppelsockerkaka som fungerar utmärkt till vaniljsås, glass eller grädde!
Ingredienser:
125 g smör
1 1/2 dl socker
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 msk mjölk
Garnering:
3-4 medelstora äpplen
1-2 msk pärlsocker
Gör så här:
Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant.
Smält matfettet och låt det svalna.
Rör matfettet pösigt med sockret. Tillsätt ett ägg i taget och därefter mjölet, bakpulver samt mjölk. Häll smeten i formen.
Sätt ugnen på 175 C. Skala och kärna ur äpplen. Skär jämnstora (smala) bitar och tryck ner i kakan.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i cirka 30-40 min. Ha på pärlsocker. Voilà!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar