söndag 1 mars 2015

Äppelkaka


Ljuvligt god äppelsockerkaka som fungerar utmärkt till vaniljsås, glass eller grädde! 

Ingredienser: 

125 g smör 
1 1/2 dl socker 
2 ägg 
2 1/2 dl vetemjöl 
1/2 tsk bakpulver 
2 msk mjölk 

Garnering: 

3-4 medelstora äpplen 
1-2 msk pärlsocker 

Gör så här: 

Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant. 
Smält matfettet och låt det svalna. 
Rör matfettet pösigt med sockret. Tillsätt ett ägg i taget och därefter mjölet, bakpulver samt mjölk. Häll smeten i formen. 
Sätt ugnen på 175 C. Skala och kärna ur äpplen. Skär jämnstora (smala) bitar och tryck ner i kakan. 
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i cirka 30-40 min. Ha på pärlsocker. Voilà!  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar