Denna ljuvliga snickerskaka består utav brownies och glass med smak av jordnötssmör. Receptet har jag hittat på själv.
Browniebotten:
60 g mörk choklad
50 g smör
1 dl strösocker
1 st ägg
1 msk kakao
1 msk vaniljsocker
0,75 dl vetemjöl
Gör så här:
Sätt ungnen på 125 grader.
Smält choklad och smör i en kastrull och vispa sedan ner socker och ägget.
Blanda ihop kakao, vaniljsocker och vetemjöl i en bunke och blanda sedan ner det i chokladsmeten.
Fäst ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant. Häll i ungefär hälften av smeten och grädda i nedre delen av ugnen i ungefär 25-30 min.
Om du har två exakt likadan formar så häll i resten av smeten i den formen, vänta annars på att den första botten ska bli klar och gör sedan likadant med resten av smeten i den formen. Anledningen är att cheesecaken vi ska baka har två lager med browniebotten, och det kan vara riktigt svårt att dela en browniebotten på två.
Cheesecake:
300 g Philadelphia ost
0,75 dl socker
1 dl jordnötssmör
3 dl grädde
Vispa grädden och ställ åt sidan.
Vispa mjukost, socker och jordnötssmör till en mjuk smet. Blanda i grädden.
Sätt ihop cheesecaken så här:
Du behöver:
Snickers bars
Chokladsås
Karamellsås
Använd samma form som du bakade browniebottnarna i för att sätta ihop cheesecaken.
Lägg en browniebotten i botten av formen. Är bottnarna lite svåra att handskas med utan att de går sönder så lägg in dem i frysen en stund.
Häll över chokladsås och karamellsås på bottnen, och hacka lite (stora) snickersbitar och ha på bottnen. Häll sedan över hälften av mjukost-glassen.
Lägg på den andra bottnen över glassen och gör på samma sätt igen; häll på choklad- och karamellsås och lite snickersbitar. Ha sedan på resten utav glassen.
Låt cheesecaken frysa helt i frysen i minst 5 timmar. Häll sedan över fler hackade snickersbitar. Häll över choklad- och karamellsås så att det rinner ner över sidorna.
Frys ytterligare en stund och sedan är det bara att servera!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar