söndag 1 mars 2015

Snickerscheesecake


Denna ljuvliga snickerskaka består utav brownies och glass med smak av jordnötssmör. Receptet har jag hittat på själv. 

Browniebotten: 

60 g mörk choklad 
50 g smör 
1 dl strösocker 
1 st ägg 
1 msk kakao 
1 msk vaniljsocker 
0,75 dl vetemjöl 

Gör så här: 

Sätt ungnen på 125 grader. 
Smält choklad och smör i en kastrull och vispa sedan ner socker och ägget. 
Blanda ihop kakao, vaniljsocker och vetemjöl i en bunke och blanda sedan ner det i chokladsmeten. 
Fäst ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant. Häll i ungefär hälften av smeten och grädda i nedre delen av ugnen i ungefär 25-30 min.
Om du har två exakt likadan formar så häll i resten av smeten i den formen, vänta annars på att den första botten ska bli klar och gör sedan likadant med resten av smeten i den formen. Anledningen är att cheesecaken vi ska baka har två lager med browniebotten, och det kan vara riktigt svårt att dela en browniebotten på två. 

Cheesecake:

300 g Philadelphia ost 
0,75 dl socker 
1 dl jordnötssmör 
3 dl grädde 

Vispa grädden och ställ åt sidan. 
Vispa mjukost, socker och jordnötssmör till en mjuk smet. Blanda i grädden. 

Sätt ihop cheesecaken så här:
Du behöver: 

Snickers bars
Chokladsås 
Karamellsås 

Använd samma form som du bakade browniebottnarna i för att sätta ihop cheesecaken. 
Lägg en browniebotten i botten av formen. Är bottnarna lite svåra att handskas med utan att de går sönder så lägg in dem i frysen en stund. 
Häll över chokladsås och karamellsås på bottnen, och hacka lite (stora) snickersbitar och ha på bottnen. Häll sedan över hälften av mjukost-glassen.
Lägg på den andra bottnen över glassen och gör på samma sätt igen; häll på choklad- och karamellsås och lite snickersbitar. Ha sedan på resten utav glassen. 
Låt cheesecaken frysa helt i frysen i minst 5 timmar. Häll sedan över fler hackade snickersbitar. Häll över choklad- och karamellsås så att det rinner ner över sidorna. 
Frys ytterligare en stund och sedan är det bara att servera!  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar