lördag 28 februari 2015

Cocktail-efterrätt

Cocktail-efterrätten görs genom att kombinera jordgubbsmousse, vaniljkräm och chokladmousse. 

Jordgubbsmousse görs på följande sätt: 

2dl jordgubbar 
2 msk socker 
1 dl jordgubbssylt 
0,5 tsk gelatinpulver
Krossad is

Mixa samtliga ingredienser till önskas konsistens. Var noga med att jordgubbarna blir helt upplösta. 

Vaniljkräm görs på följande sätt: 

2 dl mjölk 
2 äggulor 
1 msk strösocker 
1 msk maizena stärkelse 
1 msk vaniljsocker 

Vispa samman samtliga ingredienser i kastrull oxh låt sjuda under omrörning tills krämen tjocknat. Låt sedan kallna innan ni sätter ihop cocktailen. 

Chokladmousse görs på följande sätt:

2 dl vispgrädde 
2 st äggulor 
100 g mörk choklad 

Vispa grädden. Smält chokladen och vispa ner äggulorna. Vänd sedan chokladsorter i den vispade grädden. Låt kallna i kylskåp. 
Jag hade hackade chokladbitar i moussen som jag hade i efter att den kallnat. 


Sätt ihop på följande sätt: 

Höll Jordgubbsmoussen i botten på ett glas. Smeta över vaniljkrämen och sedan chokladmoussen. Dekorera med en klick grädde, chokladsås och jordgubbar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar