Cocktail-efterrätten görs genom att kombinera jordgubbsmousse, vaniljkräm och chokladmousse.
Jordgubbsmousse görs på följande sätt:
2dl jordgubbar
2 msk socker
1 dl jordgubbssylt
0,5 tsk gelatinpulver
Krossad is
Mixa samtliga ingredienser till önskas konsistens. Var noga med att jordgubbarna blir helt upplösta.
Vaniljkräm görs på följande sätt:
2 dl mjölk
2 äggulor
1 msk strösocker
1 msk maizena stärkelse
1 msk vaniljsocker
Vispa samman samtliga ingredienser i kastrull oxh låt sjuda under omrörning tills krämen tjocknat. Låt sedan kallna innan ni sätter ihop cocktailen.
Chokladmousse görs på följande sätt:
2 dl vispgrädde
2 st äggulor
100 g mörk choklad
Vispa grädden. Smält chokladen och vispa ner äggulorna. Vänd sedan chokladsorter i den vispade grädden. Låt kallna i kylskåp.
Jag hade hackade chokladbitar i moussen som jag hade i efter att den kallnat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar